4 Ayda 30 Kilo Verdi

Pek çok anne ve anne adayı için emzirme süreci çok büyük soru işaretleriyle doludur. Özellikle gebelik süresi boyunca alınan kilolar, yeni anne için büyük bir stres kaynağına dönüşebilir. Emzirme döneminde diyet yapma fikri de bebeğin beslenmesi açısından kulağa pek hoş gelmez. Peki, emzirirken kilo verilir mi?


21 yaşındaki Nevre Özkaya, gebelik sürecinde aldığı kilolarla 90 kiloya kadar ulaştı. Doğumdan sonra kilolarından şikayetçi olan Özkaya, emzirme döneminde olduğu için hem sütünün kesilmemesini hem de eski haline dönmek istedi, Konya Farabi Hastanesine başvurdu.



Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hediye Nur Büyüksamancı’yla görüşen Özkaya için hemen bir diyet programı çıkartıldı.

Uzm. Dyt. Hediye Nur Büyüksamancı sağlıklı bir zayıflama programıyla hem Nevre Özkaya’nın hem de çocuğunun sağlıklı gelişimi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Büyüksamancı başarının sırrını şu cümlelerle açıkladı:

Gebelik sürecinde normalde anne adayları 10-12 kilo olması gerekirken bu bazen 23-30 kiloları bulabiliyor. Nevre hanımla ilk olarak vücut analizini yaptık. Analiz sonucunda tartımında 90 kiloyu bulduğumuzu gördük. 4 aylık süreçte fazla kilolarımızdan kurtulduktan sonra tartıda 60 kiloyu gördük. Bu süreçte 30 kilo çok iyi bir süreçti danışanımda bunu fark etti. Danışanımız ilk geldiğinde endişeliydi. Çünkü nevre hanım 1 yaşında bebeği olan emziren anneydi.  Bu süreçte sütümde azalma olur mu bebeğin gelişiminde bir sıkıntı olur mu endişesi vardı böyle bir durumla karşılaşmadık. Nevre hanım gebelik sürecinde olması gereken kilolardan fazla kilo almış ve emzirme sürecinde kilolar devam etmiş. Biz bu süreçte sağlıklı bir zayıflama programıyla hem sağlıklı bir kilo verdik hem de bebeğin sağlıklı gelişimi devam etti. Fazla kilolardan kurtulmuş olduk. Bu süreçte annemizin sütünde azalma yaşanmadı. Sağlıklı bir beslenme programı oluşturduğumuz için annemizin sütünde artış oldu. Annemize beslenme programını yaparken bebeğin gelişimini düşünerek bir plan yapıyoruz.


“Emzirme Sürecinde Yenilen Gıdalar Çok Önemli”


Emziren annelerin kilo vermek için çok acele etmemelerini isteyen Uzm. Dyt. Hediye Nur Büyüksamancı, “Nevre hanım şuan çok güzel bir kiloya geldi. Hamile kalmadan önceki kilosuna fazlasıyla ulaştı. Kısa sürede kilolarımızı verdik. Annemizin sütünde herhangi bir sıkıntı olmadı. Nerve hanım 4 aylı süreçte fazla olan kilolarından kurtulmuş oldu. Kısa sürede vücuttan çok yağ gitmiş oldu. Emziren anneler kilo vermek için çok acele etmesinler. İlk 6 aylık süreçte sağlıklı beslenme programıyla gitsinler.  Altıncı aydan sonra muhakkak diyetisyenden yardım alsınlar” dedi.


Diyetisyenden Yardım Alın


Fazla kilolarından kurtulan Nevre Özkaya emziren annelere seslenerek şu ifadelere yer verdi: Kilolarımdan çok rahatsız oluyordum. Eşim sürekli kilo alıyorsun diyordu. Kilo vermede hediye hanımı tavsiye ettiler. Vakit kaybetmeden hediye hanıma başvurdum. Kendim kilo vermeyi denedim ama başaramadım. Hediye hanım sayesinde istediğim kiloya ulaştım. İlk doğumumdan sonra çok kilo aldım. Çocuğum olduktan sonra buraya geldim. Gebelikte döneminde 12 kilo almıştım bu normaldi ama doğumdan sonra 20 kilo daha aldım. Aldım kiloları hediye hanımın yardımıyla verdim. Hediye hanıma geldiğimde 98 kiloydum. Şimdi 60 kiloya geldim ve çocuğum olduğu için tahliller yapıldı. Çocuğumun gelişimi daha iyi oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Diyet sürecinde sütüm eksilmedi. Emziren annelerime sesleniyorum. Herkes diyetisyene gelsin kendi başına diyet yapmasın.





 

Powered by Froala Editor

Farabi Hospital

Comfortable Healthcare. Technological Healthcare. Modern Healthcare

© 2024 All rights reserved.
All rights of the articles, pictures and news on our site are reserved.
It can not be used without permission, without showing the source.