İdrar Yapamama Şikayetiyle Hastaneye Başvurdu, 450 Gram Prostat Çıktı

Konya'da idrar yapamama şikâyetiyle Farabi Hastanesine başvuran Ramazan Güzelden 450 gram prostat alındı.

76 yaşındaki Ramazan Güzel, yaklaşık 16 yıldan beri  sık sık tuvalete gitme ve idrar yapamama şikayetiyle çeşitli hastanelere başvurmuş bu nedenle çeşitli ilaçlar verildiğini söyledi. İlaç tedavisine rağmen hastalığımda bir sonuç alamadım diyen Güzel en son Farabi Hastanesine geldiğini burada prostatın 450 grama ulaştığını belirtti.

Operasyonu gerçekleştiren Farabi Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Akın Yolaş, hastanın kendilerine idrar yapamama şikayetiyle müracaat ettiğini söyledi. Yapılan tetkikleri sonucu hastanın büyük bir prostatı olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Yolaş, "Hastamızın prostatı çok büyük olduğu için açık ameliyat yaptık. Hastadan 450 gram prostat çıktı. Sağlığı gayet yerinde kısa bir süre içerisinde de taburcu edildi" diye konuştu.

16 yıl sonra prostattan kurtuldu

Başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuşan Ramazan Güzel “Ameliyatın ardından çok rahatladım. Hocama ekibine ve çalışanlara teşekkür ediyorum. İnşallah sonuna kadar rahat ederim”